Hjemmeside design

Hjemmeside design – Kan jeg lave hjemmesiden selv?

Discussing website project

I gamle dage var der kun to muligheder for at få lavet en hjemmeside. Man kunne enten bruge tiden på at lære hjemmeside design selv eller at betale en masse penge og få hjemmesiden lavet hos et webbureau.

I 2021 kan du få lavet en professionel hjemmeside til rimelige priser. Derfor behøver man ikke at kende alverdens til hjemmesidedesign, og man kan blot fokusere på det man er bedst til.

Kan jeg lave en hjemmeside?

Nej, såfremt du ønsker en optimeret hjemmeside, hvor at alle funktioner skal spille fra start af, så skal du vælge webbureau, som har uddannet sig indenfor dette fag. Derefter kan webbureaut altid give dig en oplæring, hvor det er nemt at redigere i, er optimeret til søgemaskinerne og har et professionelt design.

Har du et mindre firma eller er du blevet ansvarlig for at lave hjemmeside designet, hvor siden er bygget på WordPress, dette vil være en ideel løsning. WordPress er gratis, så det eneste der skal betales for, er plads på et webhotel samt registreringen af et domænenavn.

Nu tænker du måske at det er besværligt at købe et domæne, installere WordPress og få det hele til at fungere, men det er det på ingen måde. Det kræver en enkelt google søgning om professionel hjemmeside opsætning.

Hvorfor laver alle ikke selv deres hjemmeside?

Jeg har igennem en lang årrække arbejdet som selvstændig webdesigner, hvor jeg solgte lukrative hjemmeside design løsninger. I tidernes morgen var der ikke nogle gratis, brugervenlige og professionelle hjemmeside systemer.

Hvis man ville lave sin egen hjemmesidedesign, var det et kæmpe arbejde at sætte sig ind i programmering, hjemmesidedesign og databaser. I dag bliver alt dette håndteret automatisk og spørg folk mig om jeg vil lave en hjemmeside for dem, så siger hellere end gerne ja, da mine kunder skal fokusere på det, som de er specialiseret indenfor.

Jeg tror at grunden til at mange vælger at betale sig fra hjemmeside design er, at de ganske enkelt ikke er klar over, at det faktisk er ret svært at mestre dette fag. De ved at hjemmesidedesign er en meget kompliceret affære og derfor vælger de at betale sig fra det.

Hvad koster det at lave en hjemmeside?

Følger du mine råd herfra mediabranding.dk får du plads på et webhotel (der hvor din hjemmeside kommer til at ligge) koster det omkring 450,- for første års webhotel leje.

De fleste ønsker så også at få et professionelt design til deres professionelle hjemmeside. De WordPress templates (Elementor pro) jeg anbefaler koster $99. Disse temaer / designs vises korrekt på alle de mobile enheder (responsive webdesign), er hurtige, optimeret til søgemaskiner, oversat til dansk og er professionelt designet.

Vælger du at få designet en tilsvarende hjemmeside hos et webbureau, løber prisen hurtigt op på 5.000-20.000,-. Det lyder måske ekstremt, men fakta er at mange webbureauer faktisk sælger professionelle hjemmesider lavet i WordPress – de tager blot en højere timepris, da de er specialiseret indenfor dette fag,og at lave et design.

Kan jeg selv lave et unikt design til min hjemmeside?

Hvis det er vigtigt for dig at din hjemmesidedesign er unik, så findes der på nettet muligheder og løsninger, hvor du har mulighed for at ændre på farver, skrifttyper, placeringen af elementer, margin, billeder etc. direkte fra din browser.

Dette WordPress plugin fungerer sammen med de temaer jeg anbefaler her på siden. Der er selvfølgelig begrænsninger for hvor meget du kan ændre, men min erfaring er at WordPress, et selvvalgt tema fra elementor pro og plugin’et Design Palette Pro er nok til langt de flestes behov.

Med WordPress er det selvfølgelig også muligt at indsætte dit eget logo og ændre hvad der står i footeren af din hjemmeside osv.

Hvor lang tid tager det og hvordan kommer jeg i gang?

Typisk tager det blot 15-20 minutter, at få en professionel hjemmeside online. Men den reelle arbejdstid ift. udførelsen af en hjemmeside design kan være alt fra en time til en måned, alt efter størrelsen af den professionelle hjemmeside. Men da der er noget ventetid i forbindelse med aktiveringen af et .dk domæne tager det typisk 4-5 timer alene ift. at få hjemmesiden online. Bemærk dog at der kan gå op til 24 timer før dit .dk domæne bliver aktiveret og DNS bliver opdateret.

Du kan læse mere om hvordan du nemt kommer i gang med udarbejdelsen af din nye professionelle hjemmeside. Her har du mulighed for at få et videokursus af en af vores professionelle eksperter indenfor wordpress, hvor hele forløbet omkring wordpress vil blive gennemgået fra A-Z. Derudover bliver der også vist, hvordan du bruger wordpress og meget andet, som har relevans for en professionel hjemmeside.

Leave a Reply

Your email address will not be published.